Instagram

KIZILÇAYLAK ! BEKLE BENİ GELİYORUM !!!!!

Rehberim Nadia'ya , elinde olmadan Türk kocasını hatırlattım . Konuşurken bazen dalıyordu. Hem rehber hem de söför olarak çok iyiydi doğrusu. Nice Havaalanına gitmek için toplu taşıma araçları bulunmakla birlikte zaman azaldığı için taksi ile dönmeye karar verdim. Valizimi emanetten aldım . Gidiş salonunda Sveta ve Vaughan'ı gördüm. Grup da oralardaydı. Sveta ile Birleşik Arap Emirliklerinden buyana görüşmemiştik. Maderya 'dan sonra yine de çok iyi olduğumu söyledi. Birlikte kapımıza doğru hareket ettik. Korsika Adası Fransa'ya bağlı bir ada . Hemen yanıbaşındaki Sardunya adası ise İtalya'ya. Durağımız Korsika adasında Bastia Havaalanı ! Ne de olsa Akdenizdeyim , hiç mi hiç yabancısı değilim değil mi? Tur 24 Nisan - 29 Nisan 2018 tarihleri arasında . Korsika Baharın başında .

Kızıl Çaylak göç zamanı bizde görülen bir tür. Daha ilerde Istanbul çöplüğünün mudavimi olacak. Ancak bana rastlamadı bir türlü. Çöplükte daha geçen yıl görüldü. Türkiye'de göremediğim raslantısal veya nadir olan kuşları epeydir yurtdışında görmeye gidiyorum . Daha kolay görüldüğü ülkeler olabiliyor. Birdfinders ile hep İspanya turuna gitmek isterdim. Kızıl Çaylak kaydı vardı sadece İspanya 'da . 2017 de Kızıl Çaylak özlemi ile İspanya turunu okumaya başladım. Kızıl Çaylak listede yok ! Canım sıkıldı . Bu kuşu göremeyecekmiyim derken Birdfinders buradan kaldırmışsa diğer bir tura koymuş olabilir diye Western Palearctic turlarını incelemeye başladım. Korsika ! Kızıl Çaylak kaydı oradaydı . Vaughan Korsika turunu yeni açmıştı. Oradaki kayıtlarda benim kuş vardı. Hemen tereddüt etmeden Korsika turuna depositimi yatırdım. Yanında Korsika Sıvacısı ve Korsika İspinozu gibi endemik iki tür de vardı. Akdeniz habitatının Batı yüzünü görmek de cabası . İçimde yine de Kızıl Çaylak için derinden bir heyecan vardı.

Bastia'da bir gece kalacağız. Zaten akşam saatlerinde ancak otele vardık. Yarın sabah piknik için alışveriş yapacak Sveta . Sonra yaklaşık 150 km. lik bir yolumuz var Zicavo'ya doğru . Sabah güzel bir kahvaltıdan sonra Carrefour ' a gittik. Sveta ve Vaughan alışveriş yaparken biz de kuş gözlemine başladık. Allahım yukarda bir Çaylak dolaşıyordu. Kara Çaylak'a kesinlikle benzemiyordu . Kanatlarındaki beyaz flaşları ile daha zarif bir Çaylaktı bu! İki saniye sürmedi ki evet bu Kızıl Çaylaktı !! Daha sabahın ilk saatlerinde
KIZIL ÇAYLAK üstelik bir çift üzerimizde süzülüyordu! Çok yakışıklı , etkileyici bir yırtıcı ! Çok nadir olsa da , sevdiğim bir kuş olunca çok iyi fotoğraf çekmeyi istiyorum . İşte o anlardan birindeyim. Fakat gökyüzüne bile bakmak zor . Çok güneş var. 25 Nisan 2018 de saat 09:16 da , nerdeyse 10 dakikada bir, bir çift veya tek Kızıl Çaylak izleyerek Zicavo'ya doğru yol aldık. Korsika turunda toplam 21 Kızıl Çaylak gördük! Muhteşem bir seyirdi benim için!

www.baharca.com sitesinde bulunan tüm yazılar, belgeler, listeler ve fotoğrafların tümünün kullanım hakkı Bahar Bilgen'e aittir. 2. şahıslar tarafından kopya edilemez, kullanılamaz ve izinsiz kaynak gösterilemez. Her hakkı saklıdır.