Instagram

YUYUANTAN PARK

Havaalanında beni karşılayan Kevin (yerel acenta) ile otele doğru yaklaşık 1,5 saat süren bir yolculuk yaptık. Aklım fikrim ,Yuyuantan parkında gruba dahil olana dek kaçırabileceğim türlerin olup olmayacağı ile ilgili olmakla birlikte; bizdekiler de neymiş dedirten trafikteki sürücüler de dikkatimden kaçmıyordu. Otele hemen bavulları bıraktıktan sonra ver elini Yuyuantan Park!
Parkın girişinde Ginkgo Biloba'ları ,doğal yaşam alanlarında gördüğüm için çok sevindim. Mavi Saksağan (Azure winged Magpie) lar , Kahverengi örümcekkuşu(Brown shrike) ,Ağaç serçeleri sanki daha yakışıklı ,ayrıca bizim Saksağan'ın sericea alttürü,Yeşilbaşlar ,Dere düdükçünü ve ağaçlar derken gruba yaklaştık.
Sveta'nın eşi Vaughan (tur sahibi ve Kuş rehberimiz )ile 10 yıl sonra tanıştık.Vaughan hemen beni Yellow billed Grosbeak leri gördükleri alana götürdü. Yana döne hesaplar yapıp bir çift Sarı gagalı Kocabaş (Yellow Billed Grosbeak) ı sonunda buldu. Hiç nazlanmadan poz verdiler . Turun sonunda parkta gördüğümüz türlerden sadece bu türü bir daha gittiğimiz hiç bir alanda görmedik. Listeleri kontrol ettiğimdeKırmızı gagalı Sığırcığı kaçıracağımı düşünmüştüm. Onu da tur boyunca göremedik.
Nefis bir kuş sürüsü güzel ötüşlerle geldi. Chestnut flanked White eye.Üstelik çok da şirinler!Benekli Kumrular (Spotted Dove),Yeşil sırtlı İncir kuşları (Olive backed Pipit)Hatay'da Asi nehrinin ağzında gördüğüm tek bireyin ailesine çin de sık sık rasladık.Tayga (Taiga Flycatcher)ve Asya kahverengi Sinekkapanları(Asian Brown Flycatcher),Karayüzlü (Black faced Bunting)ve Kestane çinteleri(Chestnut Bunting); Kızılırmak deltasında gördüğüm Sarı Kaşlı çıvgın, çift çizgili çıvgın (Greenish warbler alt türü plumbeitarsus), Kuzey çıvgınları( Arctic Warbler) ; ülkemde peşinden deli gibi koştuğum fakat göremediğim çalıkuşu çıvgını(Pallas's Warbler) bu parkta ve turun ilerleyengünlerde doyduğum türler olacaktı. Diğer Amur Falcon gibi türlerim Listelerimde Yuyuantan Park olarak bulabilirsiniz .


www.baharca.com sitesinde bulunan tüm yazılar, belgeler, listeler ve fotoğrafların tümünün kullanım hakkı Bahar Bilgen'e aittir. 2. şahıslar tarafından kopya edilemez, kullanılamaz ve izinsiz kaynak gösterilemez. Her hakkı saklıdır.