Instagram

EL DEĞMEMİŞ DOĞA !

Guguk kuşların sesi ve kamp alanımızın müdavimi Köknar Kargası ile sabah başlıyor . Dün gece benim çadırın çok yakınında Domuzlar dolaştı herhalde . Hırıltılarla uyandım birden . Sanıyorum çadırın sağını solunu kokladı.
İstanbul'da gördüğüm Köknar Kargası aklıma geliyor. Görmek için Terkos'a iki kez gitmiştik. Ural Dağlarında yürüdükçe yolumuzun üzerinde !
Yürüyüşümüz sırasında çok zor bir bölüm var . Maalesef o kesimde yürürken fotoğraf çekmek aklıma bile gelmedi.40 - 50 cm.lik kayalık inişli çıkışlı bir alandan geçtik. Ayak sığacak boşluklar var aralarında. Gerçekten dikkatli yürünmesi gereken bir alan . Sonuçta ulaştığımız gözlem alanı gerçekten bütün yorgunluklara değiyor. Dönüşte de aynı yerden döneceğiz. Bitmedi henüz!


Karşımıza çıkan kuşlardan ; Yeşil Sırtlı İncirkuşu ( Olive backed Pipit ) , Mavi kuyruklu Bülbül ( Red flanked Bluetail ), Derekuşu ( Dipper ), Tarla Ardıcı ( Fieldfare ) , Kuzey Çıvgınları , Yeşilimsi Söğütbülbülleri , Söğütbülbülleri , Uzunkuyruklu Baştankaralar , Çam Baştankarası , Köknar Kargaları ( Nutcracker ) , mavigerdan ( Bluethroat ) Şakrak ( Bullfinch ); Çütreler ( Common Rosefinch ) , Çaprazgagalar ( Common Crossbill ) , Dağ İspinozları ( Brambling ) , Sıvacılar ( Nuthatches )


www.baharca.com sitesinde bulunan tüm yazılar, belgeler, listeler ve fotoğrafların tümünün kullanım hakkı Bahar Bilgen'e aittir. 2. şahıslar tarafından kopya edilemez, kullanılamaz ve izinsiz kaynak gösterilemez. Her hakkı saklıdır.