Instagram

OKYANUS KUŞLARI TUR LİDERİMİZ ' İN FOTOĞRAFLARI İLE

Güney Afrika turunda önceki yıllarda turu gerçekleştiren rehberi son aylarda değiştirmişlerdi. Ben nasıl olsa Birdquest rehberlerini tanımadığım için farketmeyeceğini düşündüm. Tur başladıktan sonra sevilen bir rehber olduğunu gördüm. 75 tür için gelmiş kertikçiler vardı . Tur sonunda 75 ini de bitirdi. Tabi gördüğüm kuş sayısı 2000 bile değildi bu tura katıldığımda . O nedenle bir kaç kuştan vazgeçtim . Grup , Dev Sakarmeke ile falan pek uğraşmıyordu. African Paradise Flycatchere bakmıyorlardı bile. Ben de Toygarlara asılacaktım nasıl olsa . Acayip bir Coğrafya ve habitat akışı içinde olduğumdan ilginç çok fazla detay vardı.

Turun atmosferi bu kadar İngiliz ile ne kadaa keyifli olabilirdi ki! Bir ara Askere mi geldik yoksa diye söyleniyordum. Bununla birlikte güzel anılar da var tabi. 24 gün her zaman kavga etmedik doğal olarak.
Daha önce gördükleri için Hamerkopa bakmıyorlardı nerdeyse. Hamerkoplar uçup duruyor , ben duran bir Hamerkop görmek istiyorum diyordum , çünkü ilk kez görecektim.. Araç biraz gidiyor ,10 m. gitmeden , " sola bak " gibi bir işaret veriyor . Aaa Hamerkop taşın üstünde ayakta bir sağa bir sola dönüyor! Bu defa Dulkuşları hep uçuyordu . Çok güzel kuşlar hele uçarken . Fakat ben duran oturan bir birey görmek istiyordum. Bu isteğimi söyledim. İnanılacak gibi değil Hamerkop'un ardından sağda bu defa Widowbird ! Çalının yanında duruyor. Gülüyordum , bu benim şansımdı biliyordum. Turun sonuna doğru gördüğüm bir kaç kuşu tur lideri olarak listesine ekledi ama eklememesi aptallık olurdu.

Benim elimde olmadan yarattığım problemler de vardı doğrusu. Kırmızı et yemediğimi yazmayı unutmuşum. Nasıl olsa başka bir yemek oluyordu. İngilizler bu tür problemleri büyütüyorlar Lesotho vizesi almamıştım. Çünkü Lesotho'ya vize uygulaması olduğunu bilmiyordum. Tur kitapçığında " tüm vizelerin alınması " diye genel bir yazı var. Neyse olayı Lesotho'ya girerken çözdüm. Eğer Lesotho'ya beni almasalardı , bir araç kiralayıp ,onların Lesotho'dan çıkış kapısına gidecek ve bekleyecektim. Sonuçta bu durum güzelim kuşlara mal olacaktı. Arabadan inilmemesi gereken yerde ben inmek istiyordum . Çünkü torunum Buffalo fotoğrafı istemişti. Buffalo gördük fakat onlar yaban değildi. Ben İngilizlerle çalıştığım için kuralcı olduklarını çok iyi biliyorum. Fakat Buffaloyu da çekmek istiyordum. Neyse aracın kapısı zar zor açıldı da çekebildim. 24 gün gerçekten binlerce km. yol yaptık . Çok otel değiştirdik .Yorucu bir tur fakat kesinlikle yapılması gereken bir turmuş. Toygar türleriyle çok eğlendik. Martılarla , Broadbill ile güzel anılar oldu.

Tur raporunu gönderirken eğer iyi bahşiş verirseniz bir fotoğraf CD si alabiiyorsunuz. Tabi buna çok sevindim. O nedenle Güney Afrika kuşlarım fotoğrafsız kalmadı . Çok sevdiğim Okyanus kuşlarını tur liderinin fotoğraflarıyla paylaşıyorum.

www.baharca.com sitesinde bulunan tüm yazılar, belgeler, listeler ve fotoğrafların tümünün kullanım hakkı Bahar Bilgen'e aittir. 2. şahıslar tarafından kopya edilemez, kullanılamaz ve izinsiz kaynak gösterilemez. Her hakkı saklıdır.