Instagram

NEŞELİ BAŞLANGIÇ

Son derece keyifli hazırlandığım bir kuş turu! Şunun şurasında Portekiz'in bir adasına gidecektim. Komşumuz Avrupa'ya. O nedenle kendimi Finlandiya Norveç turunda olduğu kadar da rahat hissediyordum. Collins 'in eksik kuşlarından merak ettiklerim vardı . Deniz kuşları sevdam devam ediyordu . Korsan Martılar ; Zino's , Fea's , Bulwer's Storm Petrels. 3 tür! Kül rengi Yelkovanı yakından izleme hayali Yanında Şişe Burunlu Yunuslar ,yeni Balina türleri seçenekleri , turun ek ücretli uzatma turunu da bana aldırıyordu. Üç günlük bir Pelagic turumuz ,Okyanus gözlemimiz olacaktı . Bir haftalık tur olduğundan, aman ne güzel hafif bir bavul ile gidecektim. Trokaz Güvercini'ni de tanıma zamanı gelmişti. Madera Sürmeli Çalıkuşu , Berthelot'in İncirkuşu ( Berthelot's Pipit ), Atlantik Kanaryası ( Atlantic Canary ) , hatta Madera' nın İspinozu ( Fringilla coelebs moreletti ) diğer türler. Çoğu Kuzey Atlantik Adalarına endemik türler. Madera adası aynı zamanda Macaronesian alt Bitki Krallığında önemli bir ada! Dünyanın en eski Defne ormanının kalan en büyük bölümü burada ! Adayı seçmemin kuşlar yanında bu özelliği en büyük nedenlerden .

Madera Adası Portekiz'e bağlı. Portekizce konuşuluyor. Kendime güzel Fadolar bulup dinlemeye günler önce başladım bile. Aylardan Temmuz olması Okyanusta yüzmeyi aklıma getiriyor . Acaba yüzmeye zaman kalır mı diye düşünsem de mayomu almaktan vazgeçiyorum .Her zamanki gibi adayı google maps den inceliyorum. Gruptan bir gün önce gideceğim . Havaalanından otelime taksi ile gitmeyi planladığım için uzaklığı da kontrol ediyorum . Havaalanı deniz kenarında planına fotoğraflarına bakıyorum . İlginç kısmen denize doğru uzanan pist kolonlar üzerinde .O an kuşları unutup , mühendislik tarafımda bir merak başlıyor. Bu pisti de görmeliyim :)


Biletleri incelediğimde TAP Havayolları ile gitmeye karar veriyorum . Istanbul'dan 15:00 de bineceğim ve Madera da 17: 00 de olacağım. Batı'ya doğru yolculuk yapmanın güzelliği . Size sanki daha fazla yaşıyormuşsunuz hissi veriyor .


Otelimiz Machico 'da . Yaklaşık 20 000 nüfuslu bir ilçe . Şirin mi şirin. Otelimiz de şirin butik bir otel . Otele yerleştikten sonra hemen kendimi dışarı atıyorum . Güneşi batırana dek Machico'yu ve görebildiğim kuşları keşfetmeye çalışıyorum. Grup daha geç gelecek ve akşam yemeğinde birlikte olacağız. Keşfim akşam yemeğinden sonra da devam ediyor. Küçük bir limanı ve plajı var. Mutlaka denize girmeliyim diye plan yapmaya başlıyorum. Sakin sessiz bir yer . Arada dalgaların sesine yürüyüş yaparken sohbet eden insanların sesi karışıyor. Ben Maderya'yı seveceğim diyorum.


www.baharca.com sitesinde bulunan tüm yazılar, belgeler, listeler ve fotoğrafların tümünün kullanım hakkı Bahar Bilgen'e aittir. 2. şahıslar tarafından kopya edilemez, kullanılamaz ve izinsiz kaynak gösterilemez. Her hakkı saklıdır.