Instagram

SOOKE - Whiffin Spit Park ve Esquimalt Laguna East Sooke

Bu iki alan da kuş gözlemi için müthiş yerler. Jane daha sonra tanışacağım eski bir Kuş gözlemciden biz gelmeden önce bu alanları öğrenmiş. Jane 'e çok çok teşekkürler .. Yolunuz düşerse direkt bu alanlara gidin ,nefis türler sizi bekliyor olacak!

Whiffin Spit Park sanki boğaza doğru uzamış ince bir yarımada . Bir yanı açık Okyanus. Üzerinde yürüyüş yolları olan bir park. Burada Black Oystercatcher ler iki adım ötenizde çakıllarda dolanıyor. Hooded Merganser ler sürü ile boğazın iç tarafında geziyor . Turkey Vulture sürüsü , 3 bireylik üzerinizden geçiyor.

Esquimalt Lagoon ise Okyanus kıyısında bir lagün. Burası Göçmen Kuşlar için Koruma alanı . Yüzlerce Kanada Kazı burada . İnsanlardan hiç kaçmıyorlar . Lagün ile Okyanusun arasında ince uzun bir yarım ada uzanıyor . Köprü ile sonunda ana karaya bağlanıyor. Üzerindeki yola arabanızı parkedip , teleskopla gözlem yapmaya çok uygun harika bir alan.

Okyanus sahilleri denizin getirdiği ağaç gövdeleri ile çok güzel görünüyor . Jane ile Şazi yürüyüş yaparken ben de kuşları tanımlamaya çalıştım. Burada bariz bir Brent Goose - Yosun Kazı hayallerimden çıkıp gerçeğe dönüşüyor . Bu Brent Goose'un üç alt türünden Black Braent Branta bernicla ssp. nigricans . O nedenle Türkiye listeme ekleyemeyeceğim . Görmem gereken ssp. bernicla tabiki burada görmem zor .Okyanusta Cassin's ve Rhinoceros Auklet ler , Pigeon ve Common Guillemont ; Baird's ve Semipalmated Sandpipers , Lesser Yellowleg , Kuğular ve ördekler .. Gördüğüm 22 türden nerdeyse 17si kertik..

Buradan Jane'in bir arkadaşına çaya davetliyiz , oraya gideceğiz . Tabi Jane'in bir sürprizi var bana . Bahçesine California Quail - Kaliforniya Bıldırcınıgelen arkadaşı aynı zamanda ! Bu arada benzersiz döşenmiş bir eve gittiğimizi evin sahibi bizi dolaştırınca anladık. Nefis bir Kanada evi . Sahibesi Lir çalıyor. Her detayı fotoğraflamamıza izin verdiler ..O nedenle bu güzel evi ve sahibesini ilerde paylaşacağım.


www.baharca.com sitesinde bulunan tüm yazılar, belgeler, listeler ve fotoğrafların tümünün kullanım hakkı Bahar Bilgen'e aittir. 2. şahıslar tarafından kopya edilemez, kullanılamaz ve izinsiz kaynak gösterilemez. Her hakkı saklıdır.