Instagram

BOHAİ KÖRFEZİNDEKİ LIGHTHOUSE ve SAND FLATS

Sabahları kahvaltıdan önce ilk durağımız Lighthouse . Otelimizden 10 dakikalık bir yürüyüşlegidiyoruz .Deniz ve kıyı gözlemi yapacağız . Kıyıdaki ağaçları da ihmal etmeyeceğiz tabi . Delice Doğan av arayışında . Göçte yorgun düşmüş küçük kuşları deniz yüzeyinden avlamak için buralarda olduğunu söylüyor Bill. Gök Ardıç görüyoruz . Bir ağaçkakan Rufous - bellied Woodpecker besleniyor . Olive backed Pipit , aman Allahım Yeşil sırtlı İncir kuşu ne güzel! Hatay'daki arayışlarımızı hatırlıyorum . Dusky Warbler , Brown Shrike diye devam ederken bir ötüş ile duruyoruz ;Lanceolated Warbler. Denizde Bahriler , Altıngözler , kıyıda Kumkuşları var . Saksağanın avı bir Siberian Bluethroat ! Kara enseli Sarıasma - Black naped Oriole ( image by Birdfinders ), Pale legged Leaf Warbler ,Eastren crowned Leaf Warbler , Mavigerdanlar , bütün grubun özel ilgisini çeken 3 birey Masked Laughingthrushes . Vaughan Kuzeyde nasıl olduklarını anlayamıyor . Genelde Çinin Güneyinde yaygın bir tür . Kıyıda KarabaşMartılar , aralarında Black-tailed Gulls - Kara kuyruklu Martı ve Vega Gulls - Larus vegae var .


Sand Flats ; Yol üzerinde bir alan . Nehir ,çakıl adacıkları , kum ve çamur düzlükleri geniş sazlıklar muhteşem bir sulak alan ve şehrin göbeğinde .Üstelik korunuyor . Kıyı kuşlarının çoğu üreme giysisinde .Küçük Altın Yağmurcun tam olarak üreme giysisinde örneğin.. Uzunbacaklar , Küçük Halkalı Cılıbıt , Akça Cılıbıtlar , Büyük KumKuşları karınları kızarmış , Kıyı Çamurçullukları da öyle . Kızılbacak ,Yeşilbacak ,Terek ve Orman Düdükçünleri . Aralarından yeni türler çıkmaz mı:)







Red - necked Stint - Kızıl boyunlu Kumkuşu , Sharp tailed Sandpiper - Kılkuyruklu Kumkuşu , bir çift Lesser Sandplover - Moğol Cılıbıtı !Wetland Park'a doğru yürüdük .Sarı başlı Kuyruksallayanlar , Kızıl Gerdanlı İncir kuşu gibi türlerle Heng He Reservuar 'a geldik .Chinese Pond Heron , Spot billed Ducks - Gagası Lekeli Ördek ,Grey-headed Lapwing - Gri başlı Kızkuşu mükemmel , Chinese Penduline Tit - Çin Çulha Kuşu gibi güzel türler listemize katıldı . Alana bir yürüme yolundan geçerek de girebilirsiniz. Bu yürüme yolu ile anayol arasındaki ağaçlık alanda her kuş var nerdeyse ..Sülün var , Sibirya Mavigerdanı , Sibirya Kızılgerdanı , Tristam's Bunting , Black browed reed warblers , White throated Rock Thrush - Ak gerdanlı Taşkızılı ( image by Birdfinders ), Eye browed Thrush - Ak kaşlı Ardıç , 9 birey Kızıl boyunlu Kumkuşu ; Long toed Stint - Uzun parmaklı Kumkuşu yaşasın! ; son durakta nehri tararken FALCATED DUCK ! BÜYÜK ÇAMURCUN ! Çok tipik hemen tanınıyor . Çin bir alem !


Akşam dönüşte Friendship 'e yeniden bir uğruyoruz . Neler gelmiş olşabilir diye . Red flanked Blue tails , Chinese Thrush , Common Rosefinces -Çütreler ve bir Oriental Scops Owl yeni misafirler .Bir Saksağanın gagasında da ölü bir Northen Boobook . Akşam yemeğinde kalabalıktık . İki kuş grubu daha gelmişti otele .


www.baharca.com sitesinde bulunan tüm yazılar, belgeler, listeler ve fotoğrafların tümünün kullanım hakkı Bahar Bilgen'e aittir. 2. şahıslar tarafından kopya edilemez, kullanılamaz ve izinsiz kaynak gösterilemez. Her hakkı saklıdır.