Instagram

FRIENDSHIP HOTELİN ÜNLÜ GÖÇMEN BAHÇESİ - ESMER ve KOCABAŞLI ÇIVGIN - YAĞMURDA YOLCULUK BEİDAİHE

Sabah yağmurla uyandık . Neyseki bugün yaklaşık 5 saatlık bir yolculuk yapacağız . G1 Jingha Ekspresyolundan , Pekin'in doğusuna Beidaihe 'ye ve orada Gulf of Bohai kıyısında olacağız . Mao şiirlerini Sarıdenizin bu kıyılarında yazmış . Bu bilgi sevgili Çinli hanım rehberimizden , June ' dan. Sarıdeniz kıyısında olmak ve Sarıdeniz ile tanışmak istiyorum . Bize hangi kuşları geirecek acaba?


Yağmur hemen hemen hiç dinmeden yağdı . Çin yaşamının içinden geçerek Beidaihe 'ye öğleyin vardık . June çabucak oda yerleşimlerimizi halletti . Ben yemekten önceyağmurluğumu giyip hemen bir Sarıdeniz yaptım tabi . Çok mutluydum . Şu an kıyı boştu ve Sarıdeniz sarı da değildi tabi .. Kevin öğle yemeğini haber verince hemen gruba döndüm .Nefis bir öğle yemeği bizi bekliyordu . Çin'de yediğim yemeklerin çeşitliliği ve lezzeti kesinlikle Türkiye'deki en iyi çin lokantalarında maalesef yok.. Yağmur nedeniyle otelin bahçesinde üzeri kapalı yürüyüş yollarında dolaşıp kuş baktık heyecanla . Küçük ve Kara suratlı Çinteler ( image by Birdfinders ) , Sibirya Mavigerdanı , Kocabaşlı Çıvgın - Radde's Warbler ve bir ardıç ; White's Thrush - Altın Ardıç çok beğendim .Yağmur bahçe gözlemi yaparken durdu ve güneş göründü . Vaughan bizi diğerbir otelin bahçesine yürüyerek götürdü . Friendship Hotel . Otelin bahçesinde ne olur demeyin Sarıdeniz kıyısındaki bu çok büyük bahçe hemen tüm göçmenleri ağırlıyor . Bahçe adeta doğal bir koru gibi . Kendini buraya atan ötücü hemen beslenmeye başlıyor . Kimler mi örneğinmüthiş bir Ardıç çeşitliliği var . Her gün gelen kuşlar değişiyor . Buotelde gidip konaklasanız bir günde elliden fazla tür görebilirsiniz . Her gün de yenileri eklenir . Beidaihe ,Collins kuşlarıyla hasret gidermek için bulunmaz bir yer .


Friendship otele giderken yemyeşil doğal bir bahçe var . İkinci rehberimiz Bill , bu bahçenin adını Suzi Wong'un bahçesi koymuş . Yaprak Söğütbülbülüne - Hume's leaf Warbler ve bir sinekkapana - Grey striked Flycatcher burada hemen yol üzerinde takıldık . Biraz daha yürüdükten sonra Otelin bahçesine girdik . Bu bahçeye 4 gün her sabah , kahvaltıdan önce veya akşamüstleri uğradık . Gördüğüm türlerden aklımda kalanları yazayım ; Altın Ardıç - White's Thrush , Karaca Ardıç - Dusky Thrush , Eye - browed Thrush - Ak Kaşlı Ardıç , Naumann's Thrush - Kızılca Ardıç , Çin Ardıcı , Pale thrush -Turdus pallidus - Esmer Ardıç , Grey backed Thrush - Turdus hortulorum - Gri sırtlı Ardıç, Grey sided Thrush - Turdus feae ( Image by Birdfinders ) ; Sibirya Ardıcı gibi.. Kocabaşlı Çıvgın , Çalıkuşu Çıvgını ,Yaprak Söğütbülbülü , Esmer Çıvgın , Ak Kaşlı Çıvgın , Sarıkaşlı Çıvgın , Arctic veya Japon Yaprak Söğütbülbülü , Çift çizgili Çıvgın - P. plumbeitarsus ve diğerleri ; Sinekkapanlardan Kore , Mugimaki , Tayga Sinekkapanları ile Two barred , Grey Striked Flycatcher lar ve diğerleri ;Yeşil Sırtlı İncirkuşu örneğin ..Hatay da arayışımız aklıma geliyor da! .


Anlayacağınız Collins kitabımızdaki en seçme türler bu bahçedeydi . Japon İpekkuyruğu gibi Çizgili Kamışçın gibi türlerden başka , bu bahçeden yelveler fırlıyor . Bill , Kamışçın ve Yelve bulmada çok usta. Shrenk's Bittern'i anında buluyor .Efsane bir bahçe burası , aslında Çin ülkem kuş gözlemcilerinin çok sevecekleri bir ülke . Ne de olsa Asya! Hasret türlerimiz , aşina türlerimiz her biri burada! Bu bahçeye 5 gün uğradık . Hatta Happy Island dan döndükten sonraki iki gün , yine bu bahçedegöç konuklarının tekrar peşine düştük .


Yağmur tekrar şiddetlendi ve hemen dönüşe geçtik . Akşam yemeği ve listeler için hazırdık . Bir de sürpriz varmış . Grubtaki Cerrah arkadaşımız Nick'in doğum günü için June kocaman bir pasta yaptırmış . Nick'i samimi olarak çok sevindiren bir kutlama oldu doğrusu . Bize de tatlı tatlı kalorileri yüklenmek düştü .


www.baharca.com sitesinde bulunan tüm yazılar, belgeler, listeler ve fotoğrafların tümünün kullanım hakkı Bahar Bilgen'e aittir. 2. şahıslar tarafından kopya edilemez, kullanılamaz ve izinsiz kaynak gösterilemez. Her hakkı saklıdır.