Instagram

DUBAİ PİVOT FIELDS , AYRILMAK İSTEMEZSİNİZ ! - AK KUYRUKLU KIZKUŞLARI - AL WATHBA DEVE YARIŞI TESİSİ

Son 3 gece Dubai de kalacağız fakat bu defa Silikon Vahasında değişik bir otelde . Yemekleri güzel ve çeşitli . Sabah Khor Dubai Pivot Fields! İnanılmaz bir alan . Nedeni büyük sulama sistemleri kurulu tarlalar olması . Su var kuş var. Göçte kilometrelerce uzaktan bu alanı çekici kılan da sulama olayı .Geniş çamur düzlükleri , Sazlıklar , Çalılıklar her şey var . Bu alanı çok güzel anlatan bir video buldum ( Jai Prakash Singh çekmiş ). Adına da Kuş gözlemcilerin cenneti ! Dediği kadar var .Aracınızla gezdiğinizde veya yürüdüğünüzde değişik kuşlara raslıyorsunuz .


Çilkeklikler , 12 birey Büyük kız kuşu , 30 birey Ak kuyruklu kızkuşu , Kızıl kuyruklu Örümcek kuşu , Çöl toygarı , Çöl ötleğeni , Mavi gerdan , Çöl kuyrukkakanı , Mor Kumkuşu , Kızıl Gerdanlı İncir Kuşu , 2 birey Pasifik İncir kuşu , 4 birey Mahmuzlu İncirkuşu , Kır ve Dağ İncirkuşları dolaş dolaş yeni tür bul . Bütün grup alandan zorla ayrıldı . Bu alana özel izinle giriliyor . O nedenle ses çıkartmıyorlar .


Öğleden sonra Al Wathba Camel Racetrack ,Deve yarışları tesisine gittik. Hedef türümüz Egyptian Nightjar - Çöl Çobanaldatanı ! Buarada bir de deve yarışı izledik . Çok büyük bir alan . Diğer taraflarda gözlem yaptıktan sonra pistin yakınına reklam panosunun altına yerleştik . Sesi izleyerek geldiğini anladık . Hava henüz kararmaya başlamıştı . Sonunda beklenen an geldi . Şansımız güldü ve bir çift Egyptian Nightjar - Çöl Çobanaldatanı ! Bir dişi ve bir erkek ! Keyifle otelimize döndük .


www.baharca.com sitesinde bulunan tüm yazılar, belgeler, listeler ve fotoğrafların tümünün kullanım hakkı Bahar Bilgen'e aittir. 2. şahıslar tarafından kopya edilemez, kullanılamaz ve izinsiz kaynak gösterilemez. Her hakkı saklıdır.