Instagram

THE BACKYARD WILDBIRD & NATURE STORE SALI KUŞ-GÖZLEM GEZİLERİ - PARKSVILLE

The Backyard wildbird Nature store 'u daha gitmeden internetten bulmuştum.
İyiki de bulmuşum. Türkiye'den gelip tık diye onların dükkanlarını ve gezi buluşma noktalarını bulmamı ilgiyle karşıladılar. Bu gezilere Şazi katılmadığından tek başıma arabayla gidiyordum. Yine de Neil'e Google gibi muhteşem bir bağlantı ile hiçbir adresin zor olamayacağını söyledim. Yolun üzerinde "Tim Horton" a uğrayıp kahvemi alıyor keyifle buluşma noktasına gidiyordum.
Neil sarı bir kağıt dağıtıyordu her gözlemde. Gideceğimiz alana ait görülmesi muhtemel tür listesi. Listede olmayanları ekliyorduk,olanları da işaretliyorduk. Böylece liste işi gözlem sonunda bir kez okunduğunda bitiyordu.

Aşağıdaki linkte 22 gözlemci içinde ,Victoria ,Chicago ve Turkiyeden katılanlar olduğunu da belirtmiş. Herkesin gördüğü yine ilk Türk gözlemci oluyorum:)

http://thebirdstore.blogspot.com.tr/2011/09/parksvillequalicum-beach-tuesday-bird.html


İkinci haftaki Salı yürüyüşünden sonra bloglarındaki bana özel teşekkürün nedeni Western Sandpiperların arasından Least Sandpiper'ı bulmam mı , yoksa teleskoba kenetlenip ciddi deniz gözlemi yapmam mı? Her nedense.. Ne kadar nazikler değil mi? Link aşağıda;


http://thebirdstore.blogspot.com.tr/2011/09/parksvillequalicum-beach-tuesday-bird_13.html

Pasifik Okyanusu kıyıları da muhteşem doğallıkta nefis alanlar. Parksville bunlardan biri. Teleskobu kur gözle! Community Park'a biraz erken gidiyordum. Gözlem yaparken kahvem de bitmiş oluyordu .Sonra grup yavaş yavaş geldiğinde hep birlikte gözlem alanına gidiyorduk.
Bu keyifli saatler oldukça güzel türleri listeme katarken unutulmaz anılar bıraktı.
Buz Dalgıçlarının ( Common Loons ) sesleri ve gösterileri inanılmazdı. Büyülüyeci bir andı. Çok görmek istediğim Killdeer i gördüğüm anki heyecanım Cedar Waxwingler ve diğerleri..
Gözlem listesi Listelerim bölümü içinde Kanada'yı tıklayınca açılacak. Sağda gördüğüm alanları da belirttim. Yine de California gulls, Bonaparte's gulls, Spotted Towhee, Western Tanager ( ki Kıtadaki ilk Tanager'im sonra Brezilya ve Arjantin'de ve de Peru da arkası gelecekmiş ) ,American sakası, Evening Grosbeak , Purple ve House Finch, Brown creeper, Bewick's Wren , müthiş bir tür: nefis bir kayıt Semipalmated Plover (Perdeli Cılıbıt), Sharp-shinned Hawk ve Cooper's Hawk gibi nefis atmaca türlerinden burada da söz etmek isterim.


www.baharca.com sitesinde bulunan tüm yazılar, belgeler, listeler ve fotoğrafların tümünün kullanım hakkı Bahar Bilgen'e aittir. 2. şahıslar tarafından kopya edilemez, kullanılamaz ve izinsiz kaynak gösterilemez. Her hakkı saklıdır.