Instagram

SOCOTRA CORMORANT - SOOTY GULL - KALBA 'DAYIZ

Dağ otelimizden ayrılıyoruz . Green Mubazarah 'a uğrayıp oradan önce Kuzeye ve sonra Doğu'ya Kalba 'ya gideceğiz. Bugün Qarn Nazwa ilk durağımız . Büyük tek parça bir kaya blok ve çevresi taş çölü olan bir alan . Eğer çiçeklere raslarsanız benim gibi şaşırabilirsiniz . Çöl renklerinin tersine canlı mı canlı renkteler . Hele biri var ki gözüm her yerde onu aradı . Kuşlardan daha önce benim Fas'ta gördüğüm Pharaoh Eagle- Owl arayacağız. Alaca Kuyrukkakanlar hiç yormadan görünüyorlar . Doğu Kuyrukkakanı -Variable Wheathear buradaki yeni türlerimden biri .

Dağ yollarını aşarak Kalba'ya iniyoruz. Umman sınırına komşu bir şehir . Mangrove bataklıklarında 30 çift endemik Arabian Collared Kingfisher ailesi olduğunu söylüyor Vaughan . Halcyon chloris kalbaensis ; latince adına kalba yı almış . Kalba'nın yerlisi o !Umman denizi kıyısındayız . Havamız , manzaramız ve habitatımız herşey güzel türler vadediyor .. Ancak yarın! Ya bir Socotra Cormorant görürsek ! Nedense gönlümdeki türlerden biri o ve bir diğeri Arap Sumrusu - White cheeked Tern ! Bizi bugün Steppe Gull - Larus cachinnas barabensis ve Sooty Guller - Arap martıları karşılıyor . Aralarında İnce gagalı martılar ve Heuglin's Gull - Larus fuscus heuglini var . Ağlarını onaran balıkçıların yakınında Great Crested Tern - Thalasseus bergii ve Lesser Crested Terns - T. bengalensis ile tanışıyoruz . Şu kalabalık grup da kimler demeye kalmıyor ; benim için alarm! Socotra Cormorant lar ! Ne manzara ama !Şehrin kanallarında ayrıca İndian Pond- Heron ları görüyoruz .

Otelden önce büyük bir alışveriş merkezi ziyaretimiz oluyor . Deniz ülkesinde yaşadığım ve balık kültürümün zengin olması burada nerdeyse sıfırlanıyor . Böyle zengin Balık türleri ve deniz mahsullerini başka nerede görebilirim bilemiyorum . Yemeklerde her zaman bol miktarda balık ve deniz mahsulleri oluyor Birleşik Arap Emirliklerinde . Yolunuz düşerse başka bir şey de yemeyin zaten !

Beni merkezden arıyorlar . Bir teklif hazırlamam gerekiyormuş . İki gece Fujairah da bu teklife çalışıyor ve gönderiyorum . İş telefonu gelmesi herkesi şaşırtıyor nedense . Tatildesin falan diyorlar ama onları ikna etmeye çalışmıyorum . Ibis Hotel 'in değişik bir anısı oluyor böylece .


www.baharca.com sitesinde bulunan tüm yazılar, belgeler, listeler ve fotoğrafların tümünün kullanım hakkı Bahar Bilgen'e aittir. 2. şahıslar tarafından kopya edilemez, kullanılamaz ve izinsiz kaynak gösterilemez. Her hakkı saklıdır.