Instagram

KÜÇÜK ÇIVGIN - KEŞİŞ KUYRUKKAKANI - İLK GÜNEŞKUŞUM

Al Ayn ' daki Otelimiz dağın tepesinde inşa edilmiş ; Mercure Grand Hotel . Manzarası hoş ,özellikle geceleri .. Odalarımız konforlu ama ben yatağımı olduğu gibi yeniden değiştirtiyorum . Yemeklerimiz harika . Domuz yeme ihtimalinin sıfır olması , açık büfe yemek tercihlerimde beni rahatlatıyor . Yabancılar istedikleri içkiyi de içebiliyorlar . Alkol yasağı yok . Bu gezimizin katılımcıları arasında Amerikalı bir hanım var . Oldukça problemli . Neyse ki diğerleri daha anlayışlı ve uyumlu . Ann ve eşi Robert ise en uyumlu katılımcılar . Zaten en can alıcı çıkışı da bu Amerikalıya Robert yaptı sonunda . Amerikalının Çöl renkli kuşları öğrenme çabası sonuç vermese de başımızı epey ağrıttı .


Sabah kahvaltıdan önce otel bahçesinde gözlem yaptık . Bahçede iki Scaly breasted Munia sabah kahvaltılarını yapıyorlardı . Sabahın en büyük sürprizi Striolated Bunting - Çizgili Çinteoldu . Yine üç Bülbül , Hint Gökkuzgunu ve de Rock Martin - Kaya Kırlangıçları . Dağda ürüyorlar .Kahvaltıdan sonra aracımıza binmek üzere ön bahçeye geldiğimde büyük sürpriz ayağımıza gelmiş bizi bekliyordu . İnanılacak gibi değil : Keşiş Kuyrukkakanı ,sayıkladığım bir tür . Bahçeden gitmeye niyeti yok gibiydi . Gözlerime gerçekten inanamıyordum . Otelin bahçesinde rahat rahat onu seyrediyorduk ! Ne kertik ama!


Bu sevinçle Jebel Hafeet'in Oman sınırına doğru heyecanla yola koyulduk . Bir seyir alanında lk molamızı verdik . Arap Kum Keklikleri dolaşıyordu .Yine bir Keşiş Kuyrukkanı yolun şevlerinde ve bir Mourning Wheathear - Kara Sırtlı Kuyrukkakan pırıl pırıl poz veriyordu . Tepeli Toygarlar ,bir Brown Necked Raven - Kahverengi enseli Kuzgun ,Kızılca Kuyrukkakan eşliğinde dağdan inerek Green Mubazzarah'a uğradık.


Green Mubazzarahbir park yeşillendirmişler . Arada doğal dar vadiler var dağa doğru . Kısa boylu Akasya ağaççıkları dağınık olarak vadiye yayılmış . Bu vadilerde gözlemi yavaş yavaşyürüyerek yapıyoruz . Purple Sunbirdler , Asian Desert Warbler - Çöl Ötleğenleri , Desert Whitethroat - Curruca minula ve diğer türlerle gözlem sürdü. Burada hedef türlerimizden en önemlisi Plain Leaf Warbler - Küçük Çıvgın ve başka bir yerde şansımız yok . O nedenle çok gerginim. Kuşu neredeyse ezberledim. Fakat vadiden elimiz boş çıkıyoruz . Vaughan bizi diğer bir vadinin başlangıcına doğru götürüyor. Burada Akasya ağaçları daha sık . Biraz ses ve sonrası yanıtlar geliyor . Kesinlikle yerinde duramayan kuşumuz hem de 3 birey olarak bize doyurucu bir göz ziyafeti çekiyor . Küçük Çıvgın !O kadar mutluyum ki tüm yorgunluğum kaybolup gidiyor . Çatak yolunda az mı heyecan yaptık da ellerimiz boş dönmüştü !


Öğle yemeğimizi Al - Fayeda Park da yedik . Ağaçların çalıların sık olduğu bir köşe seçtik . Arabian Babblers - Arap Yedikardeşleri , Çöl Ötleğenleri , Çöl Kuyrukkakanlarıyla , Mor Güneşkuşlarıyla , Bülbüllerle güzel bir öğle yemeği ..


Kızılkuyruklu Örümcekkuşu - Lanius isabellinus 'un burada iki alttürü de var . Sveta her birini adeta bize ezberletti . Bu alttürlerin tür düzeyinde olduğunu da belirtti . Daurian Shrike - Lanius isabellinus isabellinus ,göz sürmesi daha ince sırtı daha grimsi soluk renklerde , Turkestan Shrike - Lanius isabellinus phoenicuroides göğüs ve karın bariz beyaz göz sürmesi kalın ve koyu ,sırtı kızılımsı ..


www.baharca.com sitesinde bulunan tüm yazılar, belgeler, listeler ve fotoğrafların tümünün kullanım hakkı Bahar Bilgen'e aittir. 2. şahıslar tarafından kopya edilemez, kullanılamaz ve izinsiz kaynak gösterilemez. Her hakkı saklıdır.