Instagram

GHANTOOT POLO CLUP DOĞU CILIBITI - ZAKHER LAKE NİL KAZLARI - JEBEL HAFEET KUYRUKKAKAN DİYARI

Sabah ; akşam Vaughan'dan aldığım nota göre kahvaltıya indim . Grubun diğer katılanları zaten belli olduğundan tanışmamız zor olmadı . Zaten şunun şurasında 7 günlük bir beraberlikten söz ediyoruz. Otelimiz Investment Park 'ta . Kahvaltıdan sonra Abu Dhabi yönünde Ghantoot da Polo club bahçelerinde gözlem yapacağız .


Dubai de çalışan mühendis arkadaşlarımız var . Tamamiyle yepyeni bir şehir gibi görünüyor . Sapsarı çölde yükselen bir şehir . Karayolu ulaşımı son derece konforlu . Yollar Standartlara uygun . Müslüman bir ülke olarak temiz ve bakımlı duruyor .


Önce otelin bahçesinde Red vented Bulbul lerle - Karaca Arap Bülbülleri ile oyalanıyoruz. Arkadan bir de Ak Yanaklı Bülbül ve bizim Arap Bülbüllerigeliyor . Beş dakika içinde üç tür bülbül ! Gelsin Collinsin kuşları ! Küçük kumrular var her yerde . Programa göre yola çıkmadan bir alışveriş yapacak Sveta ile Vaughan . Sonraki piknik öğle yemeklerine hazırlık olarak .. Orada oyalanırken Rose ringed Parekeetler geçiyor sürü halinde . Eh yabancı değiller . Ghantoota giderken Hypocolius için süper alanlardan geçmekle birlikte Vaughan aslında habitatın oldukça örselendiği ve Hypocoliusların bu alanı terkettiklerini söylüyor . Bir de Kap Kumrusu var . Onunla başım dertte , herhalde burada da göremeyeceğim .


Büyük bir kapının ardında duruyoruz . Polo Clubün yemyeşil çayırlarına doğru teleskobu kuruyor Vaughan . Çöl Koşarları burnumuzun dibine kadar sokuluyor . İki Büyük Cılıbıt ı izlerken bir Caspian Plover - Doğu Cılıbıtı alarmı veriliyor . Herkesin keyfi yerinde artık ! İngilizler için her tür yeni . Aralarda Halkalı Cılıbıtlar da dolanıyor . Bütün bu türler yemyeşil polo kulübün çayırınınüzerinde .. Bizim Arap Bülbülleri de ağaçlarda dolanıyor . Yanlarında Indian Silverbill lerle .


Bundan sonra Al Ain 'e gidiyoruz . Öğle yemeğinde oradayız . Burada birkaç sulak alan ziyaretinden sonra Birleşik Arap Emirliklerinin en yüksek ikinci dağına çıkacağız. Otelimiz de bu dağda . Oman sınırına yakınız . Jebel Hafeet Dağı dar uzun bir dağ. 4-5 km. genişliğinde ,26 km. uzunluğunda bir dağ . En yüksek noktası 1249m. Fosil zengini bir dağ .Bu ülkede renkler boz , soluk .. Çölde kendilerine bir yaşam kurmuşlar . Fas da da çöl vardı ama burada her taraf çöl ! Doğrusu çok etkilendim . Bir dağdasınız ama tek bir ağaç yok , kayal ve kumdan ibaret .. Kendine has bir güzelliği var . Kuşları ise benim için muhteşem . Özlenen türler her yerde . Çöl Toygarları , Karabaşlı Kuyrukkakan ( O. alboniger) , Karakızılkuruk 'un semirufus alttürü , Karasırtlı Kuyrukkakan , Kızılca Kuyrukkakan ,Çöl Kuyrukkakanları , Ak tepeli ve Keşiş Kuyrukkanları .. Gök Ardıçlar ve yeni bir tür Indian Silverbill ..Bu dağ bütün bu türlerin garantili yeri . Tam anlamıyla onların habitatları .Buradaki her gün Red Wattled Lapwing - Büyük Kızkuşu gördük . Aynen Küçük Yeşil Arıkuşunu her gün gördüğümüz gibi .Aynen her gün gördüğümüz Hint Gökkuzgunları , Ak Yanaklı Bülbüller gibi . Tuhaf geliyor Kumru gibi her gün Küçük Yeşil Arıkuşu görmek örneğin!


Zakher Gölü doğal bir göl değil Atık su arıtmadan gelen suların pompalanmasıyla yeraltı su seviyesi yükseltilerek elde edilmiş . Yoksa buralarda böyle bir vaha zor .Bana tam 10 birey Nil Kazı kertiğini getirdi . Çevresindeki Grey Francolin - Gri turaç ve Sand Partridge - Arap Kum Kekliği bütün ördekler keyifli bir teleskop gözlemini yaşatıyor.


www.baharca.com sitesinde bulunan tüm yazılar, belgeler, listeler ve fotoğrafların tümünün kullanım hakkı Bahar Bilgen'e aittir. 2. şahıslar tarafından kopya edilemez, kullanılamaz ve izinsiz kaynak gösterilemez. Her hakkı saklıdır.