Instagram

ÇAYIR KOŞARI (Buff breasted Sandpiper ) - ÇİZGİLİ KUMKUŞU ( Pectoral Sandpiper ) - ESMER DÜDÜKÇÜN ( Solitary Sandpiper )

Bugün MWC den ayrılıyoruz. 6 günlük doğa şölenini geride bırakıyoruz. Bavullarımız yüklendi . Bakalım Manu nehri ve Amazon Havzası bizi hangi türlerle uğurlayacak . Rotamız Manu nehrinde yolculuk ve Boca Colarado ya varış. Boca Colarada'dan İnambari'ye araçla kara yolculuğu . İnambari den tekrar bir nehir geçişi fakat bu geçiş nehir taksisi tadında kısa süren bir geçiş. Sonrasında araçla Santa Rosa 'ya varış .. Bizi uzun bir kara yolculuğu bekliyor taa Puerto Maldonado'ya kadar ..


Nehir boyunca gidip geldiğimiz her gün Amerikan Kara Akbabaları ve Neotropic Karabataklar , Horned Screamer , Roadside Hawk , Spotted Sandpiper lar , Anhinga , Çakalakalar , Large billed Tern 'ler , Sand coloured Nighthawk lar ,Cocoi Balıkçılı ...göz alabildiğine zıplayan kelebekler , Side - necked Turtle lar ,gözlerinde kelebeklerle ,her zaman bizleri saran zenginliklerden oldu . Yerleri değişiyor ,bazen de aralarına yeni türler ekleniyor . Dün dönerken tüm kumsalları taradık yaklaşarak, ama benim Çayır Koşarı ve Esmer Düdükçünden eser yok .. Aslında her çıkışımızda Silverio ciddi bir kontrolden geçiriyor olası her noktayı . Bavullarımız kayığa yüklendi . Hepimiz bindik . Boca Colorado 'ya dek uzun bir yolumuz var . Silverio bana daha yolumuz var , şansımız bitmedi diyor . Türlerime gönülden kitliyim. Hele ülkemde bir türlü kısmet olamayan Çizgili Kumkuşuna ! Manu nehri ile ve türleri ile vedalaşarak yolumuza devam ediyoruz . Silverio bir ara kayığımızı yavaşlatıyor ve döndürüyor . Bana baktı alarmı verdi : "Solitary and Pectoral there!" Kıyının o kesiminde toplasanız 4-5 kıyı kuşu var . Türleri ayırmaya çalışarak yaklaşıyoruz iyice ..Güzelim Esmer Düdükçünler ve Çizgili Kumkuşu birlikteler . Aman Allahım çok şükür diyorum . Günlerdir merakla beklediğim bir aşağı bir yukarı nehir boyunca gidip gelirken hayalini kurduğum manzara gözlerimin önünde ! Hep birlikte güzel bir ders çalışıyoruz tabiki ..


Boca Colorada ' ya keyifli geçen bir yolculukla varıyoruz. Orinoco Kazları bize vedaya gelmiş . Boca Colorado altın madeni kasabası . Yolun çevresinden altın çıkarılıyor . Halk özel sektöre bu altını bırakmamış . Boca Colorado'danüç ayrı araca bineceğiz . Punkiri de İnambari nehrini tekrar kısa bir kayık sefası ile geçip Santa Rosa 'ya geçeceğiz . Trans - Oceanic Highway yolundan Puerto Maldonado 'ya otelimize varacağız. Silverio Puerto Maldonado da yaşıyor . O nedenle ailesine kavuşacağı için keyifli .




Öğle yemeği yol üzerinde La Collpa Restaurant ta . Yemekte İnca Colayı tercih ettiğim için müessese hediye veriyor bana . extra patates kızartması ! Unutmayın bu patateslerin çeşit çeşit tür ve tatları var ..


www.baharca.com sitesinde bulunan tüm yazılar, belgeler, listeler ve fotoğrafların tümünün kullanım hakkı Bahar Bilgen'e aittir. 2. şahıslar tarafından kopya edilemez, kullanılamaz ve izinsiz kaynak gösterilemez. Her hakkı saklıdır.