Instagram

LİKENLER , BAMBULAR , ICHU GRASS ! ÇİÇEKLER !

Kayalardan sallanan sakal likenlerden , ağaçların, bitkilerin üzerindekilere kadar Dünyamızda yaklaşık her renk ve biçimde20000 den fazla liken var. Her gittiğim ülkeden mutlaka bir kaç liken fotoğrafı ile dönüyorum . Likenler bitki değil, yosun değil, mantar değil ve asalak hiç değiller .Onların besini emen kökleri de yok. Çok da güzeller . Peru'dakiler de yüksek veya alçak kotlarda çokça var. Rasladıklarımı görüntülemeye çalıştım . Liken çalışmak isterseniz adeta ömürden fazlası gerek gibi.. Dünyanın neresinde hangi yükseltide olursa olsun deniz seviyesinden dağların doruklarına kadar tüm Dünyamızda yer alıyor . Microsuda var macrosu da . Peru'da hemen her yerde.. Ren geyiğinin özel tercihi adeta meşe gibi yapraklı olanlarıvarmış. Ben Finlandiya gezimde maalesefkaçırdım herhalde . Siz kaçırmayın .


Silverio 'nun dikkatimizi çekmesiyle Bambulara da dikkat etmeye başladım . Onları önce likenlere karışmış olduklarından tanıyamadım. Bambu bambudur tipiktir değil mi? Eh biraz öyle de olsa biraz değilmiş . Peru'da 8 aileden 36 türü varmış. Dünyada yaklaşık 1600 türü var. Sadece Güney Yarımkürede yetişiyorlar . Bambu çalışarak güzel bir ömür yaşamak da sizin elinizdeSilverio gezi boyunca bu da bambu şu da bambu diyerek var olan tüm türleri gösterdi .

http://www.guaduabamboo.com/distribution/bamboo-species-of-peru

Dünyada dolaştıkça habitatlar daha ilgi çekici oluyor . Kuşları ve diğer hayvanları dabu habitatlara bağlı olarak daha iyi anlıyor ve tanıyorsunuz. "Ichu Grass " ı gördüğümde fotoğraf da çektim. Gerçekten çarpıcı bir habitat. Lama ve Alpaca ların yaşam kaynağı. Yüksek yaylalarda 3400m.lerden sonra görülebiliyor . Güzel ve göze hoş gelen bir görünümü var . Peru Highland habitatının ve yaşamının en etken en baskın en hükümran bitkisi bu, Ichu grass !


www.baharca.com sitesinde bulunan tüm yazılar, belgeler, listeler ve fotoğrafların tümünün kullanım hakkı Bahar Bilgen'e aittir. 2. şahıslar tarafından kopya edilemez, kullanılamaz ve izinsiz kaynak gösterilemez. Her hakkı saklıdır.