Instagram

TENGİZ GÖLÜ KIYISINDA SABAH KAHVALTISI .

Kazakistan'ın Kuzeyinde ,ortalarda yer alıyor .Tengiz Gölü tuzlu bir göl .önemli bir sulak alan kuşlar için . Bu bölgede 318 tür kuş kayıt edilmiş . Belki bugünlerde sayı artmıştır . 22 tür ise Endangered yani nesli tehlike altında olduğundan söz etmiştim . Bir de başına gelen önemli bir olayı var .16 Ekim 1976 tarihinde, Sovyet uzay gemisi Soyuz 23 , Buzlar altındaki Tengiz Gölününkuzey kesimine inmiş. Ekip çok zor ama başarılı bir kurtarma operasyonu sayesinde kurtulmuş. Bu tuzlu gölün kıyısında kahvaltı edeceğiz .

Artık bana yabancı olmayan ötüşlerle kahvaltı yapıyoruz. Doğrusu hoş bir deneyim . Sıcak kahvemiz de var . Gölde uzakta kalabalık bir Flamingo sürüsü var . Arkamdaki ve daha aşağıdaki çalıya ise Küçük Mukallit durmadan girip çıkıyor . Yuvası var! Gelirken Marmotları izledik. Tombul şirin hayvanlar fakat sınırsız av baskısı altındalar . Karaciğerinden saç dökülmelerine engel olan bir ilac yapılıyormuş.Marmotlar - Uykucular yılın 9 ayı uyuyorlar . Sincapgillerden , Yer Sincabı . Hayranı olduğum Bozkır Kartalı buralarda yuva kuruyor . Yuvasını gördük. Hafif yüksek ve engebeli hakim bir alanda yerde yuva kuruyor . Yuvasını kurarken ne bulduysa koymuş sanki , teller , kablolar .. Bir gün Bozkır Kartalının ürediği yerlerde olacaksın deseler inaırmıydım acaba..


www.baharca.com sitesinde bulunan tüm yazılar, belgeler, listeler ve fotoğrafların tümünün kullanım hakkı Bahar Bilgen'e aittir. 2. şahıslar tarafından kopya edilemez, kullanılamaz ve izinsiz kaynak gösterilemez. Her hakkı saklıdır.