Instagram

DÜNYANIN İLK UNESCO DOĞAL ALANI : KORGALZHYN NATURE RESERVE -TELLİ TURNA AİLELERİ

Korgalzhyn 'de Olga ve Aleksey beni karşıladı .Dinlenmeden bavulumu bırakıp gözleme çıktık .

Ben nereye geldiğimi Almanca bilmediğim halde bir saat içinde anlamıştım . Yine benzersiz bir coğrafyadaydım.Stepin ortasında biryanımız şırıl şırıl , diğer yanımız göl , öbür taraf uçsuz bucaksız düzlükler . Burası Korgalzhny Nature Reserve ,2008 de resmileşmiş .. Ramsar alanı .Tengiz - Korgalzhny Göller sistemitam da burada. Korgalzhyn Nature Reserv ile Naurzum Nature Reserve ; ilk UNESCO DÜNYA MİRASI İLAN EDİLEN doğal alanlar. Kazakistan'ın Kuzey Doğusunda yer alıyor . Bu bölgeye Sarkarya da diyorlar . Telli Turna lar burada ürüyor . Yaklaşık diyor Aleksey, herbir aile 50km2 lik alanda yaşar , beslenir ,yavrularını büyütür .. Ben bunu seviyorum işte! İki kez görebilmiştim Türkiye'de . Şu an ise ailece kurdukları yaşamı izliyordum ! İnanılmaz diye düşünüyordum onları izlerken .

Tam olarak dolaş dolaş bitmez , yaz yaz bitmez bir alandaymışım. Gördüğünüz gibi Karatoygar aldı beni doğal bir Dünya cennetine getirdi işte !


www.baharca.com sitesinde bulunan tüm yazılar, belgeler, listeler ve fotoğrafların tümünün kullanım hakkı Bahar Bilgen'e aittir. 2. şahıslar tarafından kopya edilemez, kullanılamaz ve izinsiz kaynak gösterilemez. Her hakkı saklıdır.