Instagram

PUERTO MALDONADO GÖZLEMİ - PUERTO MALDONADO HAVAALANI

Sabah bavullarımız aracımıza yüklendi . Otelde kimler mi var .Turun en başında Cusco uçağındaki Kanadalı Kuş Gözlem grubu . Listeleri ellerinde sohbetteler . Onlar da bugün otelden ayrılıyor .

La Cachuela Road dayız . Çok yakından Büyük Sarıbaşlı Akbaba (Greater Yellow headed Vulture) geçiyor . İnanılmaz komik bir Boynuzlu Figankazı (Horned Screamer) tepemizden uçuyor .Sabah sabah 40 tür görüyoruz. İnanılmaz 8 yeni türümüz var! Pullu Güvercin ( Scaled Pigeon) , Ak boğazlı Jakamar (White throated Jacamar) ,yaşam alanı kısıtlıolarak değerli ,Gri çizgili Şahin (Grey Lined Hawk) , Düz gagalı Tırmaşık (Straight billed Woodcreeper) , Kızıl kaşlı Koca Vireo (Rufous browed Peppershrike) , Açık suratlı Çıtkuşu (Buff breasted Wren) , Safran İspinozu (Saffron Finch) , Çift halkalı Tohumcul) Double collared Seedeater yeni türler olarak listemize ekleniyor . Tam 541 türle turu tamamladık . 503 tür bana yeni tür olarak yani kertik olarak listeme girdi .

Hepimiz , özellikle ben bu gezide 4 kg verdim. Ormanda bir kez sarmaşığa takılarak düştüm kalktım ama sağ salim turu tamamladım . Dürbünümün diyoptri ayarının bozulması dışında hiçbir yerime bir şey olmadı çok şükür .Diyoptri ayarını da hemen düzelttim zaten .

Silverio havaalanına motosikleti ile geldi . Ailesine kavuşmuş yüzü gülüyordu . Herkes sırayla teşekkür etti ve kendisini bol bol övdü . Colombia turu açıldığında beni çağıracağını söyledi . Vedalaştık . Puerto Maldonado Havaalanı küçük olabilir ama alışveriş için çok uygun dükkanları var . Uçağımızı beklerken Diana ile alışverişe başladık . Uçağımız Cusco'ya inecek ancak biz içinde bekleyeceğiz . Yeni yolcularla direkt Lima Havaalanı ! Binen yolcular arasında bir hanım bana cep telefonunda Harpy Eagle fotoğrafı gösteriyor . Bu önemli bir türmüş kaldığımız Lodge un bahçesinde yuvası vardı diyor . En geniş tebessümümle gülerek harika bir şansı olduğunu söylüyorum .

Lima Havaalanı sevdiğim havaalanlarından biri oluverdi.Bayıldım ! Alışveriş için son derece uygun. O nedenle biraz da abartmış olabilirim . (Puerto Maldonado - Cusco) - Lima - Madrit - Heatrow - Istanbul Lütfen yolcu kalmasın !


www.baharca.com sitesinde bulunan tüm yazılar, belgeler, listeler ve fotoğrafların tümünün kullanım hakkı Bahar Bilgen'e aittir. 2. şahıslar tarafından kopya edilemez, kullanılamaz ve izinsiz kaynak gösterilemez. Her hakkı saklıdır.