Instagram

HEDEF TÜRLERİN HAYALİYLE YOLLARDAYIM

Gideceğim turlara nasıl karar veriyorum ? Gayet planlıyım bu konuda .Dolmayan bir tur olduğunda , diğer bir tura kayarken de , yine planımda olanlar arasında uygun olanı seçiyorum .


Birleşik Arap Emirliklerine doğru yollardayım . Uçak Hakkari'nin Kuzeyinden sınırımızdan çıkıyor ve nerdeyse 90 derece dönerek Dubai'ye varıyor. Bu iyi çünkü Ortadoğu , Irak çok karışık .Dubai 'ye gece varacağım . Diğer tur katılanları çoktan gelmiş ve uyuyor olacak ben otele geldiğimde . Havaalanından bir taksiye binip otelime gideceğim gitmesine de eğer Bagajlarım gelirse . Bu kadar uzun hiç bagaj beklemedim şimdiye kadar . Istanbul dahil . Belki iki saate yakın Dubai Havaalanında Bagaj bekliyorum . Sonra da uzun bir taksi kuyruğu . Öğrendiğime göre son derece emniyetli bir ülkeymiş . Müslüman bir ülke olarak bu yönü iftihar edilecek gibi . 8 günlük bir tur olmasına rağmen ; ülkeyi baştan başa geçmenize yetiyor . Birleşik Arap Emirlikleri 'nde Dubai'den en uzak şehirler 120 ile 150 km. arası . Rahatlıkla Basra Körfezinden , Umman denizine kolayca gidebilirsiniz. Biz önce Umman sınırına Al Ain 'e gideceğiz ve oradan Umman kıyısına .. İşte bu nispeten uzun bir yolculuk , yaklaşık 180 km..


Çöl habitatını daha önce görmekle birlikte Arabistan yarımadasında da merak ediyorum. Batıda Basra Körfezi , Doğuda Umman Denizi kıyısında olmak da güzel olacak . Umman sınırına kadar gideceğiz . Orada nefis bir otel var ki bahçesi dile benden ne dilersen şeklinde kuş türleri ile dolu ! Tabi bir İnşaat Mühendisi olarak Dubai ' yi ve Palmiye adalarını da merak ediyorum . Uçağa bindiğimde hemen hemen bütün yolcuların Türk olması birşeyleri kaçırmışım havasına beni sokuyor . Başları açık normal giyimli hanımlar da var , kapalı hanımlar da var . Güzel ve süslü hanımlar . Bu konuya neden atladığımı sorarsanız , Fas ' tan sonra göreceğim ikinci Müslüman ülke olması beni meraklandırıyor .


Taksi Otelin kapısında bırakıyor . Odamı öğrenirken Vaughan'ın bana bir not bıraktığını görüyorum . Vaughan ve eşi Sveta bizim bu turda rehberlerimiz. Burada bir gece kalacağız. Allahtan sabah otelde rahat rahat kahvaltı edecek zamanımız var .


Hedef türlerim: Türkiye 'de Van Çatak yolunda arayıp da bulamadığımız : Küçük Çıvgın - Plain Leaf Warbler ; Ülkemde bir türlü kısmet olmayan Ak Kuyruklu Kızkuşu - White Tailed Plover, Collins Kitabında görmediğim kalan iki Toygardan biri :Black crowned Sparrow Lark - Kara kafalı Serçe Toygarı ; Keşiş Kuyrukkakanı ki - Hooded Wheathear . artık sabredemediğim bir tür . Sonraaa ilk Sunbird 'üm , Purple Sunbird ; Sürmeli Küçük Ötleğen - Scrub Warbler ; yine Ülkemde kısmet olmayan Ak Yanaklı Bülbül ; bol bol Arap Martısı - Sooty Gull hedef türlerim. Doğal olarak çok daha fazla görmediğim kuşlar da var . Fakat bu türler olmazsa olmazlarım .


www.baharca.com sitesinde bulunan tüm yazılar, belgeler, listeler ve fotoğrafların tümünün kullanım hakkı Bahar Bilgen'e aittir. 2. şahıslar tarafından kopya edilemez, kullanılamaz ve izinsiz kaynak gösterilemez. Her hakkı saklıdır.