Instagram

DAĞ KARTAVUĞU BENİ KURTARDI - ŞANSIN BÖYLESİ

Rock Ptarmigan !Finlandiya'da grupta benden başka herkes Rock Ptarmigan'ı görmüştü. Rehberimiz Harry yolda Rock Ptarmigan'a gidelim mi dedi. Ben ne diyecekler diye gruba kulak kabartırken ,gruptan da neden olmasın falan dediler. Çok eğimli bir yol yürüyeceğimizi söyledi. Gidelim dediler. Ben de dedim ki "ben o kuşu görmedim ama benim için kimse gitmeye mecbur değil." Olsun gidelim dediler . Oldukça uzun bir yol ve ahşap basamaklar var. Öyle ki ben yine sonlarda kaldım. Neyse yukarı çıktık. Ortalıkta 3-4 Dağ Cılıbıtı geziyor. Tepeyi dört döndük. Her yere dağılıp baktık. Kuş yok! Harry'nin canı sıkıldı. Dedi ki "bu senin şanssızlığın . Ne zaman gelsem kuşu mutlaka burada görürüm. Garantilidir" yani dedi. " Aaa ben özellikle kuşta çok şanslıyımdır " dedim. "Başka bir nedeni olmalı" diye de ekledim.


Grup yavaş yavaş dönüşe geçmişti . Bakmadığım bir yer vardı. Orada bir kayanın üzerinde de yaşlı İskoçyalı Bill oturuyordu. Bill'e doğru yürüdüm. "Bahar her yere baktım bu tarafta yok. Boşuna arama " dedi Bill. Bill emindi. "Haydi gidelim o zaman" dedim ama üzülmüştüm doğrusu . Dönüş için arkamı döndüm bir kaç adım attım bir ses "ka ka ka kaaa". Hemen döndüm gördüğüm Kartavuğu ama hangisi bizimki mi? Hemen geriye yürümeye başladım . Kuş tekrar havalandı ve setin kenarına kondu. Dağ Kartavuğu ! Ben heyecanımdan elimin titremesine engel olamıyordum. Bill gülüyordu. Gruba haber vermek için döndüm ki hepsi yavaş yavaş bana doğru geliyordu." Gördün mü" dedim Harry'e " Ben çok şükür şanslıyımdır".


Bu hikaye eşliğinde Arjantin'de Black fronted Piping Guan - Maskeli Islıkçı Guan 'ı nasıl bulduğum ise benzersiz bir gerçek hikaye! Okumanızı isterim.


www.baharca.com sitesinde bulunan tüm yazılar, belgeler, listeler ve fotoğrafların tümünün kullanım hakkı Bahar Bilgen'e aittir. 2. şahıslar tarafından kopya edilemez, kullanılamaz ve izinsiz kaynak gösterilemez. Her hakkı saklıdır.