Instagram

BOUMALNE DU DADES DEN OUARZAZATE YE - TAGLİT TRACK VE BARRAGE EL MANSOUR KALIN GAGALI TOYGAR

Uzun yolculuklar yaptığımız bir tur demiştim. Merakeş'ten Kuzey'e Atlantik kıyılarına , Kuzeyden Güney Doğuya Merzouga' ya , oradan tekrar Yüksek Atlas dağlarına doğru Ouarzazate ' yi geçip yolumuza devam ediyorduk . Bundan sonra Agadir' de ve yine Atlantik kıyısında turumuz bitecekti. Boumalne du Dades de Auberge Kasbah Derkaoua da kaldık. Sabah kahvaltısından sonra otelden çok da fazla uzak olmayan , yerleşimin kısmen çöplüğe benzeyen alanına gittik. Her yerde Kalın gagalı Toygar arıyorduk . Burası Kalın Gagalı Toygarın garantili alanıydı .

Türümüz çok geçmeden teleskobun görüşündeydi. Bir çift vardı . Oldukça komik kuşlardı . Yüzü kara yanaklarında birer beyaz büyük leke vardı . Çok da heybetli bir gaga ,tabi ki kafasına göre . Benim için bu an, bu seyahate hazırlanırken çok hayalini kurduğum bir andı . Ben de anın hakkını yeterince vermeye çalışıyordum Büyük Kızılca Kuyrukkakan da aralarına katıldı bir süre sonra . Yarın Barrage El Mansour dayız . Bir sulak alanda..


www.baharca.com sitesinde bulunan tüm yazılar, belgeler, listeler ve fotoğrafların tümünün kullanım hakkı Bahar Bilgen'e aittir. 2. şahıslar tarafından kopya edilemez, kullanılamaz ve izinsiz kaynak gösterilemez. Her hakkı saklıdır.