Instagram

SON HAYIRLI VEDALAŞMALAR : PENCERE CAMLARIYLA ve BOTLARIMIZLA

Aslında bir şeyle daha vedalaştık . Pencere camlarıyla .

Cam yerine 2x2 mm gözenekli ince teller . Manu wild life Center da kulübedesiniz . Kapıyı kitlediniz ama siz aslında çadırdan daha açıkta sayılırsınız . 10m. sonraki kulübede hapşırsalar sanki yan oda gibi . Gece yarısı bir soluk sizi uyandırıyor . " huhho huhho " . Hatta başucumdaki tele sürünüyor. Neyse ki Tapir olabilirmiş. Domuz sürüsü de olabiliyor . Kesinlikle tesiste , hayvan dolaşımına engel olacak bir detay yok . Etrafta tek bahçe kapısı , çit vb. göremezsiniz. Yolu düşen her türlü hayvan gelip geçebilir . Burada aslında engel insanlara konmuş . Yine tellere gelecek olursak; ne denli doğru malzeme seçimi yapıldığı konusunda hemfikir oluyoruz. Bu teller yerlerine çok dikkatle monte edilmiş. Ne karıncaya ne de Tarantulaya geçit yok.Tellerin en alt kesimini ahşap çaprazlarla kamufle etmişler ve aynı zamanda sağlamlaştırmışlar .


Sonra botlarımızla :)) Son 7 gün için ayağımıza giydiğimiz botlarla vedalaştık. Amazonia Lodge ve Manu Wildlife Centre da mutlaka çizme giyildi. Çünkü buralarda sürekli cangıl patikalarında kuşların peşindeyiz !

Amazonia Lodge da bir çeşit küçük böceklerin olduğu ,bir tür akar ve vücudunuzdan çıkmayarak alerji yapabileceği nedeniyle çizme giyiliyor ve tabi diğerleri .


Manu Wildlife Centre da , Restoran ve barın olduğu alana ve odalarımıza da ayrıca çizmelerle girmek yasak. Yemeğimizi ayağımızda çoraplarımızla , mum ışığında yiyoruz. Önce garip gelen bu durum yerini ne denli isabetli olduğu gerçeğine bırakıyor . Bütün bu detayların ne denli yerinde kararlar olduğunu yaşadıkça bir kez daha anlıyorsunuz. Börtü böcek en önemlisi 300 çeşit karıncanın , çeşit çeşit böceklerin , bilhassa tarantulaların yaşadığı bir coğrafya ve onun en özel bölgesindeyiz. Bazıları ölümüne hasta ediyor . Bir kelebeğin peşindeyken yine karıncalara yakalandım. Bu kez Fire Ants , Ateş Karıncaları . Bir kaçı şapkadan boynuma inmiş . Isırdıklarında ateş gibi dakikalarca yakıyor . Sonra da kaşıntı yapıyor . Döndükten sonra 4 ay kaşıntılar devam etti . Sonra antibiyotik kullandım. Anlayacağınız mutlaka bir karınca olayım da oluyor . Karıncaları gezi notlarımda ayrıca anlatacağım . Antbird , Antwren , Antpitta kuşlarıisimlerini Army - ant larla olan ilişkilerinden alıyorlar . Eğer patikada Army-ant ( Ordu karıncaları ) görürsek ,rehber hemen Antbird ve Antpitta arıyor.. Onlara da en iyi Çizmeler geliyor . Sakın paçaları çorabınızda toplamayla yetinmeyin derim ben . Mutlaka Çizme giyin buralarda! Army Antları filmlerdeki sadece iskelet haline getirdikleri insanlardan hatırlayabilirsiniz. Tiger Ant ile Iguasu da ; Fire Ant ile Amazonia da tanıştım . Tanıştım derken beni ısırdılar demek istiyorum .Geriye Mermi karıncaları ( Bullet Ant ) kaldı ki Allah korusun.


www.baharca.com sitesinde bulunan tüm yazılar, belgeler, listeler ve fotoğrafların tümünün kullanım hakkı Bahar Bilgen'e aittir. 2. şahıslar tarafından kopya edilemez, kullanılamaz ve izinsiz kaynak gösterilemez. Her hakkı saklıdır.