Instagram

REHBERİMİZ SİLVERİO DURİ - YAĞMUR ORMANININ SİHİRBAZI

Turlarda en önemli adam bana göre rehberlerdir. Silverio tipik Peru'lu . Cangılda doğmuş ama cangılı sevmiyor.Cuzco da bizi karşıladı . İngilizcesi tek kelime ile mükemmel ! Maaşallah altı çocuğu var.İlk bir kaç gün tam anlayamazsınız rehberi , sonra sonra bir fikriniz oluşmaya başlar . Şöyle söyleyeyim ,gezi bittiğinde gruptaki herkes birbirinden bağımsız zamanlarda veya birlikte , ona ne kadar benzersiz ve birinci sınıf bir rehber olduğunu söyleyecek haldeydik . Ne gördüğünüzü veya gerçekten görüp görmediğinizi sınayacak kadar da deneyimli bir rehber . Orman altı kuş türlerinde onun ışığını izlemek bile zorken o kuşa öyle bir kitleniyor,inanılmaz . ( Tüm rehberler gibi Ormanda kuşu gösterirken yeşil ışık kullanıyor ).Bir de takıntısı var herkes görecek. Kanadını gördüm falan yok , kuşu göreceksin . Kuş sesleri konusunda ise birebir .Programı aksatmadan turu tamamlamak için olumsuzlukları tıkır tıkır çözen , olağanüstü bir adam . Onun sayesinde ebird kayıtlarında 2015 yılı PERU ilk 100 kuşçu içinde 11 sırada yer aldım.

BIRDFINDERS onun için şöyle yazmış : "Silverio was born in the rainforests of Peru and comes from the Ese-Eja indigenous community on the Tambopata River where he has spent most of his life. He has worked for many years as a rainforest natural history guide in the Tambopata-Candamo National Park and has specialized in leading bird tours for the last few years. He has the eyes and ears of a true native of the rainforests and is incredibly adept at spotting quietly sitting birds. He has broadened his horizons and is now one of our top bird tour leaders in Manu and Machu Picchu and North Peru. He is reknowned for his fieldcraft and knowledge of all aspects of rainforest ecology."


Gerçekten gözü son derece keskin ve kulakları sese son derece duyarlı . Ormanaltının sihirbazı ! Pittalar ondan kesinlikle kurtulmuyor . Kuşları, ormanda zaten var olan ilişkilerle buluyor .Ormanın Doğasını çözmüş .Ağaçlardan , maymunlardan , karıncalardan okumalar yaparak sonuçta hedefleri bir bir buluyor. Ağaç bilgisi bonus kere bonus oluyor bana . Özel istediğim sipariş listem de tek eksik kalmadı . Highland de soruyor ; " son şansınız görmek istediğiniz kalmasın . Bu noktadan sonra Lowland habitatına giriyoruz " . Kuşu izlerken, yaban hayvanlarının izlerini hiç kaçırmıyor.Tarantula görmek istemiştim . Küçük oğlum Mehmet Tarantula görmemi iyice bir tembihlemişti . İlk atışta buldu çıkardı örümceği ! Fotoğraf için zorlamadım , çünkü gerçekten tehlikeliydi..Gece Baykuş takibi ise gündüz gibi bir farkı yok ! Ne şanslıydık ! Elini ağaç kütüğünün içine sokup küçücük bir AğaçKurbağası ile sürpriz de yapabiliyor.

Helal olsun Silverio sen imkansız bir rehbersin !


www.baharca.com sitesinde bulunan tüm yazılar, belgeler, listeler ve fotoğrafların tümünün kullanım hakkı Bahar Bilgen'e aittir. 2. şahıslar tarafından kopya edilemez, kullanılamaz ve izinsiz kaynak gösterilemez. Her hakkı saklıdır.