Instagram

ACI KERE ACI

Karabataklar benim ilk göz ağrılarım, vapur yoldaşları ,kıyı arkadaşları,kocaman  kürek ayaklı sadık dostlar, kanatlarını kurutan kara heykeller ne oldu arkadaşlarınıza?
Ya sizin arkadaşlarınız kadim dostumuz martılar,onlara ne oldu?Gönlümüzde ve gözlerimizde kanat çırpıp süzülürken; kovalarken vapurları, takaları çığlık çığlığa  sizi susturan ne?
 
Bahçelerimizin  ,ormanlarımızın sesi ,nefesi  kızılgerdanın   şu son uykusundaki haline  bir bakın!
Ya sen koca şahin sana mı yanalım yoksa sana taaa yükseklerden veda eden  eşine mi?Acı kere acı!
 
Bizde günah yok Marslılar(!) yaptı!İnanmıyorsunuz değil mi? Bilmiyormusunuz ara sıra geliyorlar ve deneyler yapıyorlarmış .Geldiler ama kurnazca “Dünya’lı marka”bir zehir kullandılar.Hatta bunlar Venüslülerin işi bile olabilir.Zaten uzaydaki uydu çöplüğü sahanlığı aramızda yeteri kadar problem doğurdu.Yoksa şu gemisinde sıkışıp kalan Kötü Lord Dart Wader in işi mi?.Peki neden yapıyorlar !Dünyamızı kıskanıyorlar.Bu mavi gezegeni hiç çekemedi onlar.Onların ne bozkırları var ne de deltaları..Ne gölleri var flamingoları olan, ne de pelikanları olan kuş cennetleri ..Rüzgarda oynayan  martıları,kıyıları bekleyen karabatakları ,ne de konser veren kızılgerdanları var.Martılar bile kovalasa karşı durmayan yasak şahinleri yok onların!
 
Başım iki elimin arasında üzüntü kere üzüntü!Keşke Marslılar olsa Venüslüler olsa bunları yapan .Sıyrılsak her Dünyalı gibi üzerimizden atarak günahı başkalarına !Olsaydı onlar gerçekti bütün yazdıklarım. Mavi Gezegenimizin varlığını kavrayabilirmiydik dersiniz!
Bu denli safdilli olabilirmiydik! Hep kesebilirmiydik bindiğimiz dalı..
Onların sonunun çocuklarımızın da sonu olacağını iyice bir yazarmıydık kafamıza?
Her katil , kendini katlettiğini anlarmıydı dersiniz?
 
Acı kere acı arkadaşlar!/Bahar

www.baharca.com sitesinde bulunan tüm yazılar, belgeler, listeler ve fotoğrafların tümünün kullanım hakkı Bahar Bilgen'e aittir. 2. şahıslar tarafından kopya edilemez, kullanılamaz ve izinsiz kaynak gösterilemez. Her hakkı saklıdır.